28 elokuun, 2011

Varvinrannan venetsialaiset

Venetsialaiset on elokuun viimeisenä viikonloppuna vietettävä kesän mökkeily- ja veneilykauden päätösjuhla.  Veneily ja harrastuskalastus Varvinrannassa jatkuvat vielä syyskylmiin asti, mutta  oli mukava kokoontua kyläjuhlaan peilityynen meren rannalle. Varvi-Välikylän kyläyhdistys oli tilannut venetsialaisiin upean sään. Lämmin elokuun ilta keräsi Varvinrantaan ison joukon iloisia kyläläisiä ja kesävieraita, joita tuli paikalle myös veneillen nähtyään komeasti loimunneen kokon.

Varvinrannan venetsialaiset 2011

Hyväntuulisessa kyläjuhlassa oli tarjolla musiikkia, jutustelua, kyläyhdistyksen kanttiinin tarjoamia herkkuja ja komea venetsialaiskokko. Leikkimieliset kilpailut keräsivät ison kisaaja- ja kannustajajoukon. Mukavissa tunnelmissa kisattiin mm. hevosenkengän heitossa ja köydenvedossa.

.

Kauempaa kuului ilotulistusrakettien paukahduksia ja rantaan sytytetyt roihut toivat venetsialaistunnelmaa. Palella ei tarvinnut, mutta välillä saattoi käydä istuskelemassa Varvinpookin pehmeillä porontaljoilla.

.

Kyläyhdistyksen kanttiinista ostetut muurinpohjalätyt maistuivat illan aikana ja kahvia nautiskeltiin Raahen komeimmissa maisemissa.

Vapaaehtoiset kyläyhdistyksen puuhamiehet ja -naiset tarjosivat Varvin ja Välikylän asukkaille, sekä kauempaakin tulleille kesävieraille mieliinpainuvan illan.

Välillä herkutellaan kuumilla muurinpohjalätyillä ja sitten taas juostaan leikkimään hiekkarannalle.

Rannan kokko ja saarista näkyvät tulet päättivät kesäkauden.