31 toukokuun, 2016

Uutisia luontopolulta!

Alueemme upea luontopolku saa jälleen uutta ilmettä, kun Raahen Voima ja SSAB myönsivät kyläyhdistykselle 1500 euron avustuksen. Avustus on suunnattu Raahen saariston kehittämisen, virkistyskäytön ja suojelun edistämiseksi. Kyläyhdistys pystyttää luontopolun varrelle kylttejä, joissa kerrotaan alueemme historiasta ja arvokkaasta luonnosta.

Varvintien varrella, luontopolun alkupäässä on jo useamman vuoden ajan  ollut ensimmäinen kyltti, joka kertoo Varvin laivanrakennuksesta purjelaivakauden kulta-aikana 1850-luvulla. Toinen kyltti (kuva alla) on saatu paikalleen hiljattain. Se sijaitsee Varvin uimarannalla, ja siinä kuvataan uimarannan kohdalla sijainnutta Raahen veneveistämöä purjelaivakauden loppupuolella.

Luontopolun varrelle on tulossa lähiaikoina vielä lisää kylttejä, joista lenkkeilijät ja muut luonnossa virkistäytyjät saavat lukea alueen historiasta ja luonnosta.

kyltti

Luontopolku kehittyy ja paranee koko ajan muutenkin. Talkooväki on kevään aikana paiskonut polulla hommia ja parannustöitä on tehty paljon niin käsivoimin kuin koneellakin. Alla kuva eräältä keväiseltä talkootiistailta. Hienoa työtä! Ei muuta kuin merellisestä luonnosta nauttimaan!

20160524_175424