9 maaliskuun, 2011

Toimintasuunnitelmaluonnos

Terve, 

 

Tässäpä laatimani esitys meidän toimintasuunnitelmaksi tälle vuodelle. Tätä laatiessani olen mielestäni pyrkinyt huomioimaan ainakin muutamia kyläläisten toivomuksia mitä viime syksystä lähtien olen kuullut.Tätähän esitystä voidaan muokata tarvittaessa yhdessäkin ja pitäisihän meidän tästä pitää hallituksen kokouskin jotta saataisiin voimaan virallinen suunnitelma.

Terveisin Matti T

 

ESITYS VARVI –VÄLIKYLÄ KYLÄYHDISTYKSEN TOIMINTASUNNITELMAKSI VUODELLE 2011

Toimintaa on tarkoitus jatkaa pitkälti siitä mihin viime vuoden lopussa jäätiin.

Uimarannan ja ranta-alueen siivoustalkoot keväällä heti kun sääolosuhteet sallii.

Voitaisiin sopia sesonkiajalle esim. tietyt viikonpäivät ja ajat jolloin käytäisiin porukalla roskia noukkimassa ja paikkoja siistimässä.

– Esitetään kaikille jotka pitävät venettä Varvinrannan alueella, että he osallistuisivat siivoustalkoisiin ja huolehtisivat muutenkin rannan siisteydestä omalta kohdaltaan koko  kesän.

– Terassin rakentaminen Pookille heti kun lumet sulavat. Aurio Heikki on laatinut tarvittavat piirustukset sekä tarvikeluettelon. Tarvikkeet hankittu, jotakin pientä lukuun ottamatta… Hankitaan loppuja tarpeen mukaan.

– Pookin ulkopuolen uusintakäsittely Valtilla.

– Biokäymälän maalaaminen päältä ja sisältä. Luiskan rakentaminen ja/tai polun korottaminen esim. soralla ja laatoilla. Ympäristön siistimisessä voisi esim. hyödyntää  ruusupensaita joita kasvaa nyt villinä pitkin rantaa.

– Rankaläjän pilkkominen, aloitus kevät-talven aikana.

– Pensasaidan laittaminen kesäkuntoon (1. leikkaus) kun routa on sulanut. Huom. varmistetaan ajankohta Jari Särkältä.

– Aittalahden luontopolun ja nuotiopaikkojen raivauksen/merkkauksen saattaminen loppuun.

Sovitaan kaupungin viranhaltioiden kanssa.

– Saaristossa leiri ja maihinnousupaikkojen siivous ja huolto, kuten viimekesänäkin. Sovitaan kaupungin viranhaltioiden kanssa.

– Historiallisen luontopolun jatkaminen kaupungista kalasatamaan. Sovitaan kaupungin viranhaltioiden kanssa.

– Kesäjuhlien suunnittelu

– Harjuhaahto Leo esittänyt, että suoritettaisiin Varvi -Välikylä alueella metalliromun keräys kevään aikana. Keräyksen ajankohtaa ja toteutusta tarkemmin suunniteltaessa oltava yhteydessä Leoon.

– Muut esille tulevat asia

Raahessa 07.03.2011 Matti Tyybäkinoja