30 toukokuun, 2015

Muistoja kesältä 2014 ja inspiraatiota tulevaan suveen!

Tässä julkaisussa muistellaan kesää 2014 ja innostutaan suunnittelemaan alkavan kesän tapahtumia! Näiden kuvien ja jutustelun innoittamana tervetuloa kaikki kyläläiset tekemään mukava kesä Varvinrantaan!

 

727

Kesä 2014 oli monenlaisen toiminnan aikaa Varvinrannassa. Talkooporukka piti jo keväästä asti huolen siitä, että ranta oli hyvässä iskussa koko kesän ajan – nurmikoita leikattiin, rantaa siistittiin pusikoita raivaamalla ja niittyalue pidettiin siistinä.  Tästä iso kiitos ahkerille talkoolaisille! On tosi hienoa, että saamme kaikki nauttia hyväkuntoisesta rannasta kauniine maisemineen ympäri vuoden. Tervetuloa siis kaikki talkoisiin tiistaisin klo 17 lähtien :) Erityisiä taitoja ei tarvita, jokaiselle löytyy jotain puuhaa!

 

712Viime juhannusta vietettiin perinteiseen tapaan, kyläläiset oli kutsuttu rantaan ihailemaan Suomen suvea ja polttamaan kokkoa. Sää ei kuitenkaan ollut paras mahdollinen ja kovan tuulen vuoksi kokko jäi odottamaan venetsialaisia ja suotuisampaa keliä. Lämpöä ja tunnelmaa riitti kuitenkin kodan sisällä tulen äärellä. Toivokaamme tulevalle juhannukselle tyyntä ja lämmintä ilmaa.

 

 

 

 

 

 

776

Kun helteet todenteolla juhannuksen jälkeen alkoivat, Varvinranta täyttyi onnellisista uimareista. Vesi oli lämmintä ympäri vuorokauden ja niin varvi-välikyläläiset kuin muualtakin tulleet pulikoijat olivat erittäin tyytyväisiä Varvin uimarantaan. Hiekkarannalla on mukava makoilla, syödä eväitä ja lapsille on keinut. Jos intoa riittää, voi ottaa porukalla erän rantalentistäkin. Rantamme kuuluu tänäkin vuonna (2015)  kaupungin virallisiin uimapaikkoihin ja näinollen uimaveden kuntoa tullaan tarkistamaan pitkin kesää ja laatuasiakirjat ovat nähtävillä uimarannan pukukopin seinällä. Raahen alueen uimarantaluettelo 2015

 

 

 

Rantakirppis

 

Heinäkuun kuudentena päivänä, helteisenä sunnuntaina, pidettiiin Varvinrannassa kyläyhdistyksen historian ensimmäinen rantakirppis. Myyjiä ja tunnelmaa riitti mukavasti. Myyntipöytiä oli epävirallisten laskelmien mukaan yli 20! Kodassa oli tarjolla kahvia, mehua ja korppuja vapaaehtoista maksua vastaan ja saattoipa kauppojen teon lomassa pulahtaa uimaankin! Samanlainen tapahtuma on tarkoitus järjestää kesän aikana ainakin kerran – nyt kaikki halukkaat kyläläiset mukaan järjestelypuuhiin!

 

793794

Elokuun viimeisenä lauantaina vietettiin Varvi-Välikylän venetsialaisia. Päivän tapahtumat starttasivat jo yhdentoista aikaan aamupäivällä, kun viitisentoista myyjää kerääntyi kesän toiselle Rantakirppikselle tavaroineen. Kauppaa käytiin jälleen ja makkarat, muurinpohjaletut ja nokipannukahvi maistuivat niin kirpputorin asiakkaille kuin myyjillekin. Illalla oli perinteisten venetsialaisjuhlien vuoro. Aurinko lämmitti juhlijoita ja Honkavuoren Veikon järjestämä live-musiikki toi mukavaa tunnelmaa rantaan. Jälleen kerran makkaran- ja lätynmyyntikojulla kävi kauppa ja lättytaikinaa meni hurjat 13 litraa! Nykyinen puheenjohtajamme Matti Laurila kuljetti tuttuun tyyliin halukkaita Zetorillaan ja päästiinpä rannassa pienen kilpailun makuunkin, kun porukka mittasi taitojaan ja voimiaan hevosenkengänheitossa ja naulauskilpailussa.

JOS JA KUN INNOSTUIT JA MIELEESI JUOLAHTI KIVA KESÄTAPAHTUMA TAI VAIKKA PIENIKIN JUTTU, JONKA RANNASSA VOISI TOTEUTTAA, OTA HALLITUKSEN VÄKEEN YHTEYTTÄ! YHTEYSTIEDOT TÄÄLLÄ :)